Almarózsa

Kedvencünk az almarózsa. Egy csodás, dekoratív sütemény, amit kimondottam szeretek el készíteni, ha vendégségbe megyünk, vagy ha meg akarok lepni valakit.

Hozzávalók:

– 1 cs leveles tészta almarozsaszerk
– 3 alma
– – cukor
– őrölt fahéj
– fél citrom
– vaj
– lekvár
Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3 ek cukorral és 2 tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük, ha kész van.
Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukor és fahéj keverékével, és pizzaszeletelővel kb. 3 centis csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
Lekvárral forrón vékonyan megkenjük, majd tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.

2009.12.07.-22-06-33

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?