Csokiláva

Hozzávalók

300 g 60-70%-os étcsoki
300 g vaj
300 g liszt
360 g cukor
6 tojás
4 tojásfehérje
csipet só
4 e.k. kakaópor

Elkészítés

A csokit, vajat edényben tűz felett felolvasztottam, majd belekevertem a kakaót is.
Az egyben felvert tojásokba belekevertem a cukrot, csipetke sót, lisztet,
majd a langyos csokis masszát.
Van egy nagyobb méretű szilikon muffin formám, azt kivajaztam, ebben sütöttem
és 12-14 perc alatt.  Ha kisebb méretűt használsz, az idő kevesebb lesz, hogy a közepe még folyós maradjon. Itt is alkalmazható a tűpróba, de itt akkor jó, ha a széle már megsült, de belül még ragad 🙂
Fagyival tálaltam. (tej, tojássárga, cukor, lime, tejszínhab)

Nem mondom hogy nem egy tömény édes-bomba, de  finom is.
Főleg, hogy lime-fagyit készítettem hozzá, ami épp annyira volt savanykás,
hogy remekül kiegészítette a süti édességét.

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?